De rol van de L&D professional in het tijdperk van Artificial Intelligence

Verandermanagement | Inspiratie

23 april 2019   
Bits.Bytes.Humanity.final

Gaan computers straks mijn werk overnemen? Krijg ik een robot als collega? In dit tijdperk van Artificial Intelligence (AI) houden vragen als deze velen van ons bezig. Want digitalisering, automatisering en robotisering veranderen de manier waarop we werken. En de veranderingen gaan snel. De verwachting is dat binnen 10 jaar robots een derde van ons huidige werk hebben overgenomen. Het maakt ons onzeker en vaak ook angstig.

Digitale toekomst biedt kansen

Maar is dat terecht? Zou de digitale toekomst ons niet juist moeten motiveren om nieuwe kansen aan te grijpen? Hoe meer machines routinewerk van ons overnemen, hoe meer wij ons kunnen richten op het optimaal benutten en verder ontwikkelen van onze onvervangbare menselijke kwaliteiten. Onze creativiteit, flexibiliteit en nieuwsgierigheid en ons vermogen om authentieke relaties op te bouwen: ze zijn belangrijker dan ooit tevoren.

Wat is nu precies de impact van digitalisering op ons werk? Welke kansen biedt het en hoe spelen we daar effectief op in? Wat vraagt het van onze organisaties, onze teams, onszelf? Welke (nieuwe) mindset, competenties en vaardigheden zijn nodig? En wat betekent het voor hoe we samenwerken, van elkaar leren en verbinding houden?

Nieuw jaarthema: Bits.Bytes.Humanity.  

Insights gaat komend jaar op zoek naar de antwoorden op deze vragen. En onderzoekt de rol die in het tijdperk van kunstmatige intelligentie is weggelegd voor de Learning & Development professional. Ben je geïnteresseerd? Hou dan de artikelen, blogs en vlogs in de gaten die we komend jaar gaan publiceren rondom ons spannende nieuwe jaarthema Bits. Bytes. Humanity.


Redactie Insights

De redacteuren van Insights zijn voortdurend op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van Learning & Development.

Meer van deze auteur